moshaverrkhob
moshaverrkhob

سنين نوجواني دوراني بسيار آشفته است. نوجوانان در اين دوره در پي كشف هويت خود مي باشند، مستقل تر مي شوند، نقش هاي مختلفي را امتحان مي كنند، از لحاظ اجتماعي ريسك پذيرتر مي شوند، و در پي امتحان مواد مخدر و الكل مي باشند، و همه ي اين موارد مي تواند باعث آسيب هاي عاطفي به نوجوان شود.

بنابراين تشخيص آشفتگي هاي معمول دوران و نوجواني و افسردگي نوجواني بسيار پيچيده مي باشد.

بر طبق گفته دكتر جين برسين، مدير اجرايي مركز سلامت ذهني جوانان در بيمارستان عمومي ماساچوست در بوستون: “براي والدين دشوار است كه افسردگي نوجوانشان را تشخيص دهند، كودكان در اين گروه سني واكنش هاي عاطفي بالا و پاييني از خود بروز مي دهند، نوجوانان در اين دوره سني بيشتر منزوي مي شوند”. ولي افسردگي در نوجوانان مي تواند باعث از بين رفتن نوجوان شود، اين اتفاقات معمولا در اواخر دوره ي نوجواني بين سنين 15 تا 19 سالگي بروز مي كنند.

در اوايل دوره نوجواني پسران و دختران علائم مشابهي از افسردگي را بروز مي دهند. ولي پس از بلوغ، تمايل به افسردگي در دختران نسبت به پسران دوبرابر مي شود، و اين نسبت تا دوره ي بزرگسالي همچنان ادامه خواهد داشت. به همين دليل دقيقا مشخص نيست، ولي به احتمال زياد اين مسئله مي تواند ناشي از تركيبي از آسيب پذيري ژنتيكي و يا عوامل هورموني و اجتماعي باشد. دختران در اين دوره نسبت به تغيير در روابط خود حساس تر مي شوند، و همچنين براي داشتن اضطراب مستعدتر مي شوند.

 

خبر خوب براي مادرها و پدرها اين است كه: “به خصوص براي دختران ارتباط گرم و صميمي بين فرزند و والدين مي تواند يك عامل حفاظتي براي نوجوان در برابر افسردگي باشد”.

در اينجا هشت تيپ شخصيتي نوجوان كه مستعد افسردگي است براي والدين بيان مي شود:

مشاهده‌ي تغييرات در نوجوان. تغيير در رفتار سرنخي است كه متوجه شويم كه نوجوانمان چه احساسي دارد. امكان دارد نوجوان فعاليت هايش را متوقف كند و يا اينكه به صورت ناگهاني تغييرات عمده ي شخصيتي مانند ساكت تر شدن و يا غمگين تر شدن از خود نشان دهد. بر طبق گفته ي دكتر برسين حتي ممكن است بيشتر از غمگيني معمول يك نوجوان باشد و نوجوان تحريك پذير شود.

 

ديگر علائم شامل فاصله گرفتن نوجوان و عدم تمركز، تمايل كمتر به انجام فعاليت هاي معمول، و يا با استفاده از مواد مخدر به خود درماني بپردازد. اگر شما اين تغييرات را در موارد متعددي از زندگي نوجوانتان مشاهده كرديد، اين يك علامت خطر براي نوجوان شماست.

توجه به الگوها. اگر شما در الگوهاي رفتاري نوجوانتان تغييراتي را مشاهده كرديد، به حدي كه متوجه شديد كودكتان شخصي متفاوت به نظر مي رسد و اين تغييرات در شرايط مختلف مانند خانه، مدرسه و يا با دوستانش مشاهده كرديد اين‌جا زماني است كه بايد نگران شويد.

از بيرون از خانه اطلاعات كسب كنيد. از ديگر كساني كه كودك شما را مي شناسند از- مربي ها، معلمان، دوستان و والدين دوستانش جواياي اطلاعات شويد- كه متوجه شويد كه آيا نوجوانتان در رابطه با آنها نيز تغيير شخصيت داده است زيرا نوجوانان امكان دارد به شخص ديگري جداي از والدينشان اعتماد داشته باشند و مسائلشان را با او در ميان بگذارند.

علاوه بر اين با در نظر گرفتن عوامل استرس زاي زندگي مانند از دست دادن اعضاي خانواده، يا يك شخص نزديك، بيماري، از دست دادن شغل، و يا طلاق ممكن باعث ناراحتي و افسردگي نوجوانتان شود.

با كودكتان صحبت كنيد. چقدر با كودك و نوجوانتان در مورد كارها و احساساتش صحبت مي كنيد. با اطمينان از نوجوانتان سوالهاي اساسي بپرسيد ولي از سوال پيچ كردن نوجوانتان پرهيز كنيد. اين صحبت ها را زماني كه در حال رانندگي با نوجوانتان هستيد يا در حال صرف شام و يا در حال تماشاي تلويزيون مطرح كنيد. اجازه دهيد كه نوجوان صحبت كند و به پاسخ هايش گوش دهيد، و آنها را مطمئن سازيد كه به حرف هايشان گوش مي دهيد و آنها را درك مي كنيد.

سر صحبت را باز كنيد. اتفاقاتي را كه از نوجوانتان مشاهده كرديد با او در ميان بگذاريد. «من متوجه شدم كه خوب نمي خوابي» يا « من متوجه شدم كه تو زياد با دوستات بيرون نمي ري و خودتو تو اتاق حبس كردي». پس از ارائه اين مسائل به نوجوانتان، بگوييد: «اگر دوست داري مي تونيم در اين رابطه صحبت كنيم»، يا اينكه مي توانيد داستاني از دوره ي نوجواني خودتان را براي نوجوانتان تعريف كنيد.

اگر در ابتدا نوجوانتان با شما همكاري نكرد نااميد نشويد و دست بر نداريد، زيرا ممكن است باز كردن مسائل احساسي شان براي آنها راحت نباشد، و يا اينكه آنها از مطرح كردن مشكلشان خجالت بكشند.

مطرح كردن مشكل نوجوان با يك شخص متخصص. اگر نوجوان شما شروع به صحبت كردن در مورد افسردگي اش كند و به اينكه چه دردي را متحمل مي شود را براي شما مطرح كند، كودك شما متوجه مي شود كه شما به صورت جدي احساسات او را درك مي كنيد ولي اگر نوجوانتان پيشنهاد شما را رد كند امكان دارد كه از صحبت كردن در مورد احساساتش با شما راحت نباشد، در اين صورت شما به سراغ يك متخصص برويد و با او در اين رابطه مشورت كنيد زيرا شما به كودكتان اهميت مي دهيد.

بر طبق گفته ي برسين والدين بايد انتظار مقاومت نوجوانشان را در رابطه با اين ايده داشته باشند.

والدين هم چنين بايد از وجود سيستم حمايتي در اظراف خود مطمئن باشند تا بتوانند طرد يا خشم نوجوان افسرده خود را تحمل كنند.

از پرسيدن در مورد افكار خودكشي از نوجوانتان وحشت نداشته باشيد. بر طبق گفته ي برسين «مهم است كه والدين نسبت به اين موضوع اهميت بيشتري قائل شوند، و مطرح كردن اين مسئله باعث افزايش اقدام به خودكشي نخواهد شد» اگر نوجوانتان در مورد خودكشي، يا آسيب رساندن به خودش صحبت مي كند، و اينكه مي گويد بهتر است كه بميرد، بلافاصله آن را جدي بگيريد و در پي كمك گرفتن باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-هشت راهنما براي والدين در رابطه با افسردگي نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/18  ] [ ۲۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

افسردگي نوجوانان يكي از شايع ترين اختلالات سلامت رواني در كشور و يكي از جدي ترين دغدغه هاي سلامت روان مي باشد. نكته مثبت اين است كه اين اختلال يكي از درمان پذيرترين اختلالات به وسيله روان درماني و يا دارودرماني مي باشد، بنابراين جاي نگراني نيست.

تحقيقات نشان مي دهد كه از هر چهار نوجوان يك نفر در طول دوران متوسطه در آغاز چهارده سالگي يك بار افسردگي را تجربه كرده است. اين شرايط معمولاً در صورت عدم درمان ماه‌ها به طول مي انجامد. اين دسته از نوجوانان در معرض خطر بالاتري از خودكشي به عنوان يكي از علل اصلي مرگ و مير قرار دارند.

روانشناس افسردگي نوجوانان
در صورت عدم درمان افسردگي نوجوانان، احتمال اعتياد به مواد مخدر يا كناره گيري از فعاليت هاي عادي و گروه هاي اجتماعي افزايش مي يابد. لذا حتي در صورت كاهش رويداد افسرده كننده اين قبيل مسائل مخرب ممكن است همچنان ادامه مي يابد.

تشخيص تفاوت بين فراز و نشيب هاي عادي دوران نوجواني و نشانه هاي افسردگي مي تواند دشوار باشد. مهم است كه راه‌هاي ارتباطي را با نوجوان خود باز نگه داريد تا بفهميد كه آيا قادر به مديريت احساسات خود هستند يا براي مقابله با آن مشكل دارند. اگر علائم يا نشانه هاي افسردگي در زندگي آن ها مشاهده كرديد از روانشناس كمك بگيريد. علائم افسردگي اغلب به خودي خود بهتر نمي شوند و تاخير در درمان افسردگي نوجوانان ممكن است منجر به مشكلات مهم و اساسي تر شود.

طبيعي است كه كودكان و نوجوانان گاهي اوقات احساس ناراحتي كنند. براي مثال، وقتي بچه‌ها يك رويداد دشوار مانند از دست دادن يكي از عزيزانشان را تجربه مي‌كنند، ممكن است احساس غم و اندوه يا غم عميقي را تجربه كنند يا براي مدتي حتي در هنگام انجام كارهايي كه معمولاً از آن لذت مي برند، نتوانند احساس شادي داشته باشند. با اين حال اين احساس طبيعي است كه اندوه به مرور زمان كاهش يابد.

علت
افسردگي داراي يك علت پيچيده چندعاملي است كه شامل ژنتيكي و اجتماعي مي باشد.

علائم يا اختلالات باليني نيز مي توانند به عنوان پيش ساز افسردگي عمل كنند. به عنوان مثال، خلق و خوي نامناسب، اضطراب، و اختلال كم توجهي يا بيش فعالي همگي مي توانند باعث ايجاد يا تشديد افسردگي شوند.

به عنوان مثال، مشكلات عصبي و رشدي مي تواند منجر به شكست هاي اجتماعي و تحصيلي عميق شود و به مرور بر باور، روابط بين فردي و آسيب پذيري در برابر افسردگي تأثير بگذارد. درمان موثر طيف وسيعي از اختلالات روانپزشكي مي تواند به طور بالقوه منجر به بهبود علائم افسردگي در طول زمان شود.

افسردگي يك اختلال خلقي است كه باعث مي شود غم و اندوه و علائم مرتبط با آن پس از يك رويداد دشوار شديدتر يا طولاني تر از حد معمول باقي بماند. افسردگي همچنين مي تواند بدون يك رويداد محرك رخ دهد. كودكان ممكن است افسردگي داشته باشند اگر علائم آن ها، كه ممكن است شامل غم و اندوه باشد، بيش از ۲ هفته ادامه پيدا كند آن ها مبتلا به افسردگي شده اند.


درمان افسردگي نوجوانان
شيوع
افسردگي يكي از شايع ترين اختلالات در ايالات متحده است و ميزان آن در ميان كودكان و نوجوانان در سال هاي اخير رو به افزايش بوده است. از هر ۵ نوجوان، ۱ نفر در دوران نوجواني خود دچار افسردگي و هر سال از هر ۱۱ نوجوان، ۱ نفر دچار افسردگي شديد مي شود.

علائم
اهميت ندادن به آينده
عدم علاقه به نظافت شخصي يا ظاهر
درگير شدن در مصرف مواد
تغيير قابل توجهي در وزن يا غذا خوردن
كمتر صحبت مي كند و كمتر از حد معمول تماس چشمي برقرار مي كند
حتي در كارهاي ساده هم انرژي يا انگيزه كمتري نسبت به معمول دارد.
بيشتر گريه مي كند.
احساس گناه دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان افسردگي نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/27  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نوجواناني وجود دارند كه براي احساس آرامش و راحتي، سعي مي كنند به طور مخفيانه پوست بدن خود را ببرند، بسوزانند يا بخراشند.

دلايل خودزني نوجوان و يا قصد خودكشي چيست و چه بايد كرد؟

دلايل خودزني نوجوان و يا قصد خودكشي چيست و چه بايد كرد؟ نوجواناني وجود دارند كه براي احساس آرامش و راحتي، سعي مي كنند به طور مخفيانه پوست بدن خود را ببرند، بسوزانند يا بخراشند.

در حقيقت آسيب و صدمه زدن عمدي به پوست خود در اين گروه از نوجوانان به اين منظور انجام مي شود كه فرد بتواند بر هيجانات خود غلبه كنند. به اين عمل خودزني مي گويند.

با تهديد فرار نوجوان از خانه چگونه مقابله كنيم؟

آيا قصد خودكشي دارند؟

نكته ي جالب توجه آن است كه اگرچه اين نوجوانان به خودشان آسيب مي رسانند اما به هيچ وجه قصد خودكشي كردن ندارند.

اين خودآزاري مي تواند براي شما به عنوان والدين بسيار آزاردهنده و گيج كننده باشد و يا شما را با ترس هاي زيادي مواجه كند.

با وجود فراگير بودن اين قبيل رفتارها در ميان نوجوانان، آن ها اين رفتارها را از پدر و مادر خود، اعضاي خانواده، معلمان و مشاوران مدرسه مخفي نگه ميدارند چون نمي دانند چگونه برخوردي را از جانب ديگران دريافت خواهند كرد.

براي اينكه متوجه شويد علايم و نشانه هاي خودزني در نوجوانان چيست؟

و در چه مواقعي اين رفتار نگران كننده است و يا احتمال وقوع آسيب وجود دارد، با ادامه مطلب همراه باشيد.

علايم و نشانه هاي خودزني نوجوانان

در ابتدا نيازمند آن هستيد تا علايم و نشانه هاي خودزني نوجوانان را به طور دقيق تر بشناسيد.

اين نشانه ها مي تواند حاكي از آن باشد كه فرزندتان خودزني مي كند:

هميشه پيراهن هاي آستين بلند، يقه اسكي يا دامن هاي بلند مي پوشند. حتي وقتي هوا گرم است

وقتي از زخم ها، خراش ها و سوختگي ها از او سوال مي شود، پاسخ هاي گنگ و مبهمي مي دهند.

وقتي از زخم ها، خراش و سوختگي ها از او سوال مي شود، بسيار خشمگين و عصباني مي شوند.

ممكن است هميشه مچ دست خود را با دستبندهاي چرمي بلند يا النگوهاي پهن بپوشاند.

ممكن است در حمام و يا ظرف زباله ي اتاقش به كرات دستمال كاغذي هاي خوني پيدا كنيد.

داروهاي مخصوص سوختگي و يا چسب زخم معمولا در وسايل آن ها وجود دارد. همچنين ممكن است در وسايلش قيچي، چاقو و يا تيغ ريش تراش پيدا كنيد.

نوجوان ممكن است مرموز و عجيب و غريب شوند و ازديگران كناره گيري كرده و يا منزوي شوند.

ممكن است با كساني دوست شوند كه آن ها نيز به خود آسيب مي رسانند و نحوه ي برخورد صحيح با هيجانات شان را نمي دانند.

با نوجوان در دوره بلوغ چگونه رفتار كنيم؟

در صورت مشاهده ي علايم خودزني نوجوانان چه كنم؟

در صورتي كه شاهد طفره رفتن، ناراحتي و يا ابراز خشم و عصيانيت از جانب او شديد وقت آن است تا از يك مشاور متخصص و يا روانشناس نوجوان 02122354282 كمك بگيريد.

لازم است اين نكته را نيز مذنظر داشته باشيد كه اگرچه سوزاندن و بريدن و زخمي كردن عمدي قسمت هاي مختلف بدن در بين نوجوانان بسيار رايج هست اما نوجوانان به روش هاي مختلفي مثل:

  • مشت زدن به خود،
  • مشت زدن به ديوار،
  • كشيدن موي سر،
  • با سر به ديوار كوبيدن،
  • خال كوبي،
  • ساييدن پوست بدن با مداد
  • دست كاري كردن زخم هاي خود
  • باعث خودزني نوجوان مي شوند.

بنابراين مشاهده مكرر اين قبيل رفتارها مي تواند نشانه هايي از خودزني نوجوان باشد.

نوجوانان اغلب از ابزارهاي خاصي براي خودزني استفاده مي كنند مثل:

  • قيچي،
  • چنگال،
  • چاقو،
  • سوزن خياطي،
  • سنجاق،
  • خرده شيشه،
  • ناخن گير،
  • كبريت و فندك
  • از همه مه متر تيغ.

اما صرف داشتن چنين ابزارهايي نمي تواند نشانه ي خودزني باشد بلكه علائمي كه قبلا عنوان شد و تغيير در رفتار اوست كه مي تواند نشانه اي از آزار خود باشد و نياز به بررسي مشاوره اي را بيشتر مي كند.

تشخيص و درمان افسردگي نوجوان را در سايت تخصصي كودك و نوجوان مشاهده كنيد.

مهم ترين تفاوت هاي خودزني در نوجوان و خودكشي كه بايد بدانيد

به عنوان والدين نوجوان آگاهي از تفاوت هاي خودزني نوجوانان و خودكشي به شما كمك مي كند تا بتوانيد به خودتان مسلط باشيد و بهترين تصميم را بگيريد.

خودزني نوجوانان و خودكشي داراي 2 تفاوت عمده هستند.

نخست اينكه در خودكشي، نوجوان رفتارهاي پرخطري را به انجام مي رساند تا بتواند زندگي اش را پايان دهد اين در حالي است كه رفتارهاي خودآزاري با هدف بقا انجام مي شود.

مهم ترين دلايل خودزني نوجوانان چيست؟

شايد براي تان سوال شود كه چرا فرزندم خودزني مي كند. بدنيست تا قبل از مراجعه به روانشناس از دلايل خودزني نوجوانان بيشتر آگاه شويد.

  1. تنش و اضطراب

بسياري از نوجوانان مي گويند كه هميشه دچار تنش و اضطراب هستند و فكر مي كنند كه هرلحظه ممكن است منفجر شوند.براي همين اقدام به خودزني مي كنند تا از فشار رواني كه احساس مي كنند رها شوند.

  1. افسردگي

برخي از نوجوانان معتقدند كه آن ها سزاوار تنبيه شدن هستند، خود را آدم بدي مي دانند و فكر مي كنند كه بايد تنبيه شوند و تنها راه هم زخمي كردن كردن و سوزاندن خودشان مي دانند.

  1. خشم

نوجوانان خودآزار وقتي عصباني و خشمگين مي شوند، غير قابل كنترل مي گردند، در عين حال نمي خواهند خودشان را خشن نشان دهند بنابراين ترجيح مي دهند به جاي آسيب رساندن به ديگران، به خود آسيب برسانند.

روش هاي درمان و اطلاعات بيشتر در مورد خودزني نوجوان را در سايت كودك و نوجوان مطالعه كنيد.

دلايل خودزني نوجوان چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/16  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

افسردگي در سنين مختلف، احتمال هميشگي ( ۴ دوره اصلي)

افسردگي در سنين مختلف از كودكي تا پيري مي تواند افراد را درگير كند زيرا افسردگي در كنار اضطراب يكي از رايج ترين واكنش هاي سطح روان به انواع فشارها و استرس هاي محيطي مي باشد، يكي از دلايل افسردگي عوامل ژنتيكي مي باشد اين به اين معنا است كه افرادي كه در خانواده خود سابقه اين بيماري را دارند بيش از افراد ديگر در برهه هاي مختلفي از زندگي شان به افسردگي مبتلا مي شوند.

اين افراد حتي بدون حضور رويداد هاي محيطي و آسيب زا باز هم درگير افسردگي مي شوند در اين مقاله در مورد افسردگي در سنين مختلف توضيحاتي را ارائه مي دهيم البته بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه داروهاي ضد افسردگي تنها راه حل ممكن نمي باشند و بعضي اوقات بايد از مشاور متخصص كمك بگيريد تا راهكارهاي موثر براي درمان را انجام دهد و تاثير آن از هر دارويي موثرتر خواهد بود.

افسردگي درسنين مختلف: ۴ دوره اصلي
علائم و نشانه هاي افسردگي در هر دوره اي از زندگي و در همچنين هر سن و سالي وجود دارد، علائم و نشانه هاي افسردگي شامل موارد زير مي شود:

خلق غمگين
ناتواني در لذت بردن از زندگي
نا اميدي
عدم تمركز
تغييراتي در خواب و اشتها
افكار مرگ و خودكشي
البته كودكان و نوجوانان ممكن است به شيوه هاي ديگري افسردگي شان را نشان دهند و به پرخاشگري بپردازند، در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد بروز افسردگي در هر يك از دوره هاي زندگي مي پردازيم.

افسردگي كودكي
افسردگي در كودكان علت مشخصي ندارد و بسياري از عوامل دست به دست يكديگر مي دهند تا از افسرده شدن كودك جلوگيري شود، از جملع عواملي كه باعث افسرده شدن آن ها مي شود مي توان به مواردي مانند زمينه ارثي، اختلافات والدين، مرگ والدين يا يكي از اعضاي خانواده و غيره اشاره كرد.

افسردگي در كودكي معمولا ناديده گرفته مي شود زيرا كودكان علائم آن ها با بزرگسالان متفاوت مي باشد، به همين دليل پدر و مادر بايد به تغييرات رفتاري و خلقي فرزندشان توجه داشته باشند.

در بسياري از مواقع كودكان افسردگي شان را معمولا با غمگيني، بي قراري، بهانه گيري هاي بيش از حد، بي انرژي بودن و انزوا طلبي نشان مي دهند، علاوه بر اين ها پسران به هنگام افسردگي به ميزان زيادي پرخاشگر مي شوند و معمولا دختران مشكلات خودشان را درون ريزي مي كنند و بالعكس پسران مشكلات شان را با برون ريزي نشان مي دهند.

در صورتي كه تغييرات رفتاري و خلقي در كودك مشاهده كردي بايد حتما براي دريافت تشخيص و خدمات درماني به موقع از روانشناس كودك كمك بگيريد تا در حل اين مسائل به شما كمك كنند.

افسردگي بعد از ترك اعتياد
افسردگي بعد از ترك اعتياد
افسردگي نوجواني
تشخيص افسردگي در نوجواني كار دشواري مي باشد و متخصصان براي تشخيص آن در اين دوره بيش از هر دوره ي ديگري احتياط مي كنند به خصوص زماني كه درمان دارويي صورت گيرد بايد در اين مسئله حساسيت بيشتري داشت زيرا دوره نوجواني دوره گذر فرد از كودكي به بزرگسالي مي باشد.

در اين دوره فرد ممكن است به طور طبيعي با چالش هايي همراه باشند كه با علائم و نشانه هاي افسردگي اشتباه گرفته شود در حالي كه احتمال دارد اين علائم نشان دهنده فرايند رشد طبيعي فرد باشند.

اما با توجه به اين مسائل، افسردگي در دوران نوجواني مانند سنين مختلف رخ مي دهد، زماني كه فرد در نوجواني دچار افسردگي مي شود نشانه هايي مانند هيجانات منفي شديد، تغييرات رفتاري نظير گوشه گيري، بي علاقگي به حضور در جمع دوستان، پرخاشگري و رفتارهاي پر خطر ديده مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي در سنين مختلف، احتمال هميشگي ( ۴ دوره اصلي)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/9  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اغلب نوجوانان با افسردگي شديد در مورد خودكشي فكر كرده، صحبت نموده يا با اقدامات براي نشان دادن خودكشي جلب توجه مي كنند . اما تعداد هشدار دهنده و فزاينده تلاش هاي موفقيت اميز خودكشي باعث گرديدند تا تفكرات يا رفتار هاي خودكشي هميشه بسيار جدي گرفته شوند .

افسردگي يا اختلال رواني ديگر براي بخش عمده نوجوانان متمايل به خودكشي نقش ابتدايي ايفاء مي كند. همچنين در نوجوانان افسرده كه از الكل يا مواد مخدر استفاده مي كنند، ريسك خودكشي حتي بيشتر مي باشد. به دليل خطر بسيار جدي خودكشي براي نوجواناني كه افسرده مي شوند، هميسه بايستي به طور نزديك نشانه هاي تفكرات يا رفتار متمايل به خودكشي مورد توجه قرار گيرند.

علائم افسردگي نوجواني

نشانه هاي هشدار خودكشي در نوجوانان افسرده

صحبت كردن يا شوخي كردن در مورد اقدام به خودكشي
گفتن جملاتي شبيه ” بهتر بود مي مردم ” ، ” اميدوارم براي هميشه محو شوم ” يا ” هيچ راهي وجود ندارد” .
حرف زدن در مورد مرگ با ديد عاطفي به مرگ نگاه كردن ( اگر مرده بودم ، ممكن بود مردم مرا بيشتر دوست داشتند )
نوشتن داستان ها و شعر هايي در مورد مرگ ، مردن يا خودكشي
انجام رفتار بي باكانه يا تصادفات زياد با جراحت
بخشيدن دارايي هاي ارزشمند
خداحافظي با دوستان و خانواده همانند ديدار پاياني
جستجو براي يافتن سلاح ، داروها يا ديگر روش هاي كشتن خودشان

منبع : كودك و نوجوان-نشانه هاي هشدار خودكشي در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 83
برچسب:
:
[ 1399/4/10  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راهنمايي مناسب براي والدين:

ما در اين مقاله تعدادي از شايع ترين علايم افسردگي نوجوانان را برخواهيم شمرد. اگر چه اين علايم به صورت مستقيم با علايم افسردگي اساسي در ارتباط نيستند اما بسيار شبيه اين علايم هستند. اگر تعدادي از ويژگي هاي زير در يك نوجوان مشاهده شود، اين احتمال وجود دارد كه به افسردگي اساسي مبتلا باشد.

احساس اندوه، گريه كردن و بغض مداوم
نوجوانان ممكن است اندوه شديد خود را بوسيله ي كارهاي مانند پوشيدن لباس هاي سياه، نوشتن اشعار غمناك، يا شيفتگي به موسيقي هايي با مضمون هاي پوچي گرايي، ابراز كنند. ممكن است بدون هيچ دليل مشخصي گريه كنند.

نا اميدي و درماندگي
نوجوان ممكن است احساس كند زندگي ارزش زندگي كردن را ندارد يا حتي ارزش تلاش براي حفظ ظاهر مناسب و نظافت فردي را ندارد. انها ممكن است باور داشته باشند كه يك وضعيت منفي هرگز تغيير نخواهد كرد و به آينده ي خود بدبين شوند.

كاهش علاقه به فعاليت ها، يا ناتواني در لذت بردن از فعاليت هايي كه قبلا از انجام آنها لذت مي بردند.
نوجوان ممكن است نسبت به مسائل بي تفاوت شده و از كلوب ها، ورزش، و ديگر فعاليت هايي كه زماني از انجام آنها لذت مي برده است فاصله بگيرد. هيچ كدام از آنها ديگر براي نوجوان افسرده جذابيتي ندارند.

خستگي مداوم و بي انرژي بودن
نداشتن انگيزه و انرژي در غيبت در كلاس ها و نرفتن به مدرسه نمود پيدا مي كند. در اينجا مي توان كاهش معدل نمرات مدرسه را ناشي از كاهش تمركز و توان ذهني دانست.

انزواي اجتماعي، ضعف در برقراري ارتباط
ارتباط او با خانواده و دوستان كمرنگ مي شود. نوجوان ممكن است از حظور در دورهمي هاي خانوادگي و مراسم ها اجتناب كند. نواجواني كه پيش از اين زمان زيادي را با دوستان خود مي گذراند، اكنون ممكن است بيشتر زمان خود را در تنهايي و بدون انجام فعاليت خاصي بگذرانند. نوجوان ممكن است ديگر نخواهد احساسات خود را با ديگران در ميان بگذارد، و باور داشته باشد كه در اين دنيا تنها است و هيچ كسي وجود ندارد كه به حرف هاي او گوش دهد و يا حتي به او اهميت دهد.

اعتماد به نفس پايين و احساس گناه
نوجوان ممكن است براي رويدادهاي منفي به دنبال مقصر بگردد. آنها ممكن است احساس شكست كنند و در مورد توانايي ها و ارزشمندي خود ديدگاهي منفي پيدا كنند. ممكن است احساس كنند كه به اندازه ي كافي كارآمد و توانمند نيستند.

حساسيت بسيار بالا در قبال احساس طردشدن يا شكست
با اعتقاد به اين كه فردي بي ارزش هستند، نوجوانان افسرده با مواجه شدن با هرگونه طرد شدگي و يا احساس عدم موفقيت حتي به ميزان بيشتري افسرده مي شوند.

ضعف در برقراري ارتباط با ديگران
نوجوان ممكن است ناگهان انگيزه ي خود را براي حفظ روابط دوستانه خود از دست داده و از ديدن دوستان و صحبت كردن با آنها دست بكشد.

منبع : كودك و نوجوان-علائم مهم افسردگي در نوجوان

امتیاز:
بازدید: 78
برچسب:
:
[ 1399/3/10  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راهنمايي ها و ابزارهاي براي كمك به خود و يا يك دوست
سال هاي نوجواني مي تواند سخت باشد و احساس غم كردن و يا تحريك پذيري در آن زمان و حتي پس از آن كاملا عادي است. اما اگر اين احساسات از بين نروند و يا به حدي تشديد شوند كه نتوانيد آنها را مديريت كنيد، ممكن است از افسردگي رنج ببريد. خبر خوب اين است كه مجبور نيستيد اين احساسات افسرده را تجربه كنيد. كمك در دسترس شماست و شما قدرت بيشتري از چيزي كه فكر كنيد، نسبت به خلقتان داريد. چيزهاي زيادي وجود دارد كه شما مي توانيد براي تغيير احساسي كه داريد انجام دهيد و از امروز شروع كنيد تا احساسات خوبي داشته باشيد.

افسردگي دوران نوجواني چيست؟
افسردگي نوجواني خيلي بيش تر از احساس غم و يا احساس خلق پايين موقت است. اين يك اختلال خلق جدي و ناتوان كننده است كه مي تواند روشي كه شما فكر مي كنيد، احساس مي كنيد و عملكرد زندگي روزمره شما را تغيير دهد. زماني كه شما افسرده ايد، ممكن است احساس نا اميدي و بي كسي كنيد و فكر كنيد كه هيچ كسي نمي تواند شما را درك كند. اما افسردگي در نوجوانان بيش از چيزي كه فكرش را بكنيد شايع است. شما تنها نيستيد و افسردگي شما يك مورد نا اميد كننده نيست. حتي اگر اين احساس را بدست بدهد كه افسردگي هيچ وقت بهبود پيدا نخواهد كرد، با اين وجود چيزهاي بسياري وجود دارد كه شما مي توانيد براي كمك به خود انجام دهيد تا شروع به بازيابي تعادل خود كرده و احساس مثبت بيشتر، پر از انرژي و سرشار از اميدي داشته باشيد.

براي مطالعه بيشتر:

افسردگي در كودكان و نوجوانان

علائم افسردگي نوجواني

علائم و نشانه هاي افسردگي نوجواني
به سختي مي توان دقيقا گفت كه افسردگي چگونه احساس مي شود- و تمام نوجوانان هم به يك شيوه افسردگي را تجربه نمي كنند. با اين حال، برخي از مسائل و علائم مشترك وجود دارد كه ممكن است در صورت افسرده بودن تجربه كنيد:

– شما دائما احساس ناراحتي، اذيت شدن و يا عصبانيت مي كنيد.

– هيچ چيزي ديگر سرگرم كننده نيست و شما علتي براي سرگرمي نمي بينيد.

– شما در مورد خودتان احساس بدي داريد- بي ارزشي، گناهكار بودن و يا به نوعي “اشتباه” بودن.

– شما بيش از حد مي خوابيد و يا اصلا به اندازه كافي نمي خوابيد.

– شما ممكن است سردردهاي مكررو غير قابل توضيح و يا ديگر مشكلات فيزيكي داشته باشيد.

– همه چيز و هر چيزي باعث گريه شما مي شود.

– بدون اين كه هيچ گونه تلاشي كرده باشيد وزن از دست مي دهيد و يا وزنتان زياد مي شود.

منبع : كودك و نوجوان-راهنماي جامع نوجوانان براي افسردگي 1

امتیاز:
بازدید: 90
برچسب:
:
[ 1399/3/10  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب